Nieuws

Back to the Roots

De afgelopen weken is hier het een en ander serieus veranderd! Er kwam zoveel op me af, maar ik heb rustig de tijd genomen om alles eventjes te laten bezinken. Het bleek tijd voor ander (en wie weet) beter? Toen de beslissing over de winkel moest vallen, heb ik twee weken echt verdriet gehad, wat moet ik nu doen? Een beetje een rouwproces… Maar zoals gehoopt kwam de hippie*/zen master/ creatieve ziel piepen, het deel van mij dat altijd nieuwe kansen ziet. En dus nam ik een groot leeg blad en begon lijstjes te maken, over àlles wat mij op dat moment bezighield. Schrappen- toevoegen- wisselen- repeat.

Lijstjes werken verhelderend. Een voorbeeld: wat mij de laatste tijd ontmoedigde, was het gemis aan frisse ideeën in de sector. Zijn vosjes in? Dan braken alle leveranciers vosjesprints uit, maanden aan een stuk. Nieuw patroon op de markt? Nieuwsoverzichten met een serieuze overkill aan dàt nieuwe patroon. Nieuwe collectie uit? Same thing. En tell you what? Ik had het echt gehàd met Scandinavisch design. Of nog, met hypes die opgeklopt worden in de media. Vind ik mensen die daar wel gretig op ingaan goedgelovige of verdorven sujetten? Tuurlijk niet! Daar is mijn innerlijke hippie te vreedzaam voor; whatever floats your boat!

Een ander punt uit mijn lijstjes was het gevoel van beperking. Alles stond in teken van naaien en stofjes. Op zich is daar niks mis mee, maar ik doe wel meer dingen graag: fotograferen, proeven, reizen, koken, knutselen, lezen, lange gesprekken met vrienden en vreemden, winnen met Scrabble …
Het Machien begon ooit als therapieproject. Mijn twee zoontjes werden blind geboren en dat sloeg de grond onder mijn voeten weg. Om al die gevoelens en frustraties te kanaliseren begon ik workshops te geven. Zo kon ik stilaan terug onder de mensen komen. Het Machien heeft zijn werk gedaan, het is tijd voor enige evolutie. Miss Bobbinsky** loopt al langer rondjes in mijn hoofd, ze mag stilaan buiten komen spelen.

Na lang nadenken en talloze lijstjes mocht ik van mezelf dus twee dingen kiezen die ik wilde behouden: workshops die ik echt grààg geef en stofjes die ik zélf leuk vind. De overige mikmak werd vakkundig weggesneden tot alleen de essentie overbleef. Vanaf september ga ik dus terug naar de roots van Het Machien, onder de naam Miss Bobbinsky.

Vanaf september komt er voor mij opnieuw een voltijdse job bij. Met het ambitieuze plan om alle dagen de 25km lange rit met de fiets te doen***. In combinatie met een paar workshops per week en de maandelijkse stoffensale zullen dat pittige werkdagen worden. Om dat praktisch haalbaar te houden zullen de regels rond workshopinschrijvingen enigszins verstrengd worden. Voor het huidige aanbod check je hier.

Vanaf nu wordt de blog het n°1 communicatiekanaal van Miss Bobbinsky. De oude posts van Het Machien blijven evenwel in de archieven beschikbaar, ’t zou zonde zijn om die in de vuilbak te kieperen.
De webshop Den Depot wordt volledig afgesloten, inschrijven voor workshops kan via de blog. Er worden geen stofjes meer online verkocht, je kan enkel hier ter plaatse tijdens een salemoment komen shoppen. Ik voorzie een nieuwsbrief bij nieuwe posts, je kan je inschrijven via de box in de zijbalk of ervoor kiezen om de blog te volgen.

Vanaf 12 september zoekt onze SuperJill ook een nieuwe job. Wie haar kent van in de winkel weet dat ze een jonge superwoman is: topverkoopster en secure naaister/retoucheuse. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe kracht of heb je binnen je netwerk weet van interessante jobs in de regio? Dan kan je hier met haar contact opnemen.

De winkel is nog gewoon open t.e.m. zaterdag 4 augustus. Daarna gaan we er even tussenuit tot 16 augustus. Op 16-17-18 augustus is de winkel telkens open van 10u-13u. Vanaf 21 augustus t.e.m. (in principe) 12 september blijft de winkel gewoon open volgens de reguliere openingsuren.

De zomer deed al deugd, de echte vakantie moet zelfs nog beginnen. Ik ga daar enorm van genieten, de batterijtjes opladen en dan vliegen we er begin september vollen bak in. Wie tips heeft voor een goeie fietshelm en regenpak of een lieve commentaar kwijt wilt, fire away in de reacties onder de post. Fijne vakantie iedereen!

Peekaboo Trail – Bryce Canyon, Utah


voetnoten begot

*het concept hippie als minzame criticus met voorliefde voor blues en Creedence, minus de kapitalistische metamorfose die menig mei-68’er in een later leven onderging 😉

**liefhebbers van stop-motion weten vast waar de mosterd hiervoor vandaan kwam

***met een speed pedelec, 50km elke dag, ik kijk er al naar uit om mijn ervaringen te delen. #destrakstekontvandeoudegod

 

21 gedachten over “Back to the Roots”

 1. Die innerlijke hippie toch 😉 wat een moedig typetje 😁
  Blij dat je een nieuwe wending aan zo iets treurig hebt kunnen geven en dat je opnieuw de moed vond om ondanks de tegenslagen toch jezelf te blijven en terug te vinden! ❤️
  You go Miss Bobbinsky 😘

  Liked by 1 persoon

 2. Lieve Sophie, supervrouw,topmama, klasse madam,…
  Ik wens je ongelooflijk veel succes met je nieuwe beslissingen en alle dingen die je nog gaat ondernemen.
  Superknuffel,

  Sofia

  Liked by 1 persoon

  1. Ach, het leven is te kort om bij sommige te blijven hangen. Soms moet je gewoon de knop omdraaien. Dat ‘pikt’ meestal maar even om daarna te zien dat het allemaal goedkomt! Mercikes voor je lieve berichtje!

   Like

 3. Succes met je nieuwe job, je fiets uitdaging en al de rest! Wie weet komen onze wegen elkaar nog eens tegen. Ik sla vanaf oktober een nieuwe weg in! Spannend maar ik vertrouw erop dat ik (wij) dat kan.

  Liked by 1 persoon

 4. Chapeau!
  Bewonderenswaardig hoe snel jij er weer voor gaat!

  Fietsen naar het werk is zalig! Zeker met een speed pedelec. Je voelt dat je wat gesport hebt, maar komt niet knalrood en bezweet aan. Veel plezier ermee!

  Veel werkvreugde en veilige fietsritjes gewenst en tot snel!

  Liked by 1 persoon

   1. Ik rijd met een elektrische fiets van Jools #ikkoopbelgisch 😄 Heel tevreden over, maar is geen speed pedelec. Mijn man rijdt met Stromer,da’s al een heel andere categorie. Maar TOP fiets. Ik gebruik nog een oude fietshelm en oud fietspak, dus geen tips daarover eigenlijk. Moest je een goede vinden, let me know😉

    Like

 5. Die Miss Bobbinsky lijkt mij echt een supertoffe madam 😜. En groot gelijk dat je niet bij de pakken blijft zitten! Als je eens zin hebt in een fotografie uitstapje, geef je maar een luide gil 😁. Dikke knuffel

  Liked by 1 persoon

 6. Welkom Miss Bobbinsky, en veel succes! Teruggaan nar je essentie en wat je écht graag doet, iedereen praat erover, jij doet het. Prachtig, alleen maar respect. Veel succes, ik volg je blog, dus ik hoop op de hoogte te blijven (al loop ik soms wel wat achter met lezen, zoals je ziet 😉 ).

  Like

Altijd blij met een leuke reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s