Eigen Kweek

I nearly lost you there

De laatste weken waren … moeilijk onder woorden te brengen. Op Nieuwjaarsdag werd ons oudste zoontje ziek. Ik herinner me dat ik tegen mijn man zei: ‘De laatste keer dat er zoveel dokters omtrent waren, kregen we te horen dat hij blind was…’ Qua emoties werden we 7 jaar terug in de tijd gekatapulteerd. Dit kon niet goed zijn.
Enkele uren later ging zijn lichaampje volledig in shut-down. Het ging van kwaad naar erger, we bereidden ons voor op het ergste, want elke aanval betekende mogelijk het afscheid, machines en slangetjes hielden hem aan de gang.
De klok rond waakten we bij ons kereltje en zagen hem met de dag verder afglijden: kilo’s vervlogen, niet meer wakker worden, milliliters/ hartslagen/ bloeddrukken tellen, angst bij elke nieuwe wending. Hoe ging hij hier uit komen?

de broertjes

Het was stilletjes in huis zonder het typische gejodel en gefrutsel van onze oudste zoon. ‘Wanneer zijn we terug met zijn viertjes?’, vroeg de jongste. Dat was een verschrikkelijk moeilijke vraag. Verzin maar eens een antwoord.

Wij leerden lang geleden dat de belangrijkste dingen in het leven niet te koop zijn zoals… let’s say…simpelweg een normaal, gezond functionerend lichaam.
Ik ontmoette mensen die in verschillende fasen van hun gevecht tegen een afschuwelijke ziekte zitten. Lieve mama’s en papa’s, ik groet jullie, if only people knew. Hun verhaal haalt zelden de kranten.

Ons ventje is nu (hopelijk… hout vasthouden) buiten levensgevaar, het zal maanden duren voor hij terug de oude is. Hij kan niet meer staan, zelfs niet alleen rechtop zitten. Maar ik moet hem tenminste deze week niet ‘afgeven’.

Vrienden en familie sprongen in de bres om alles mee op te vangen, want de jongste zoon was er ook nog, het werk moest geregeld worden, Den Depot moest draaien: de solden begonnen, de nieuwe workshops startten, het einde van het kwartaal was daar, nieuwe collectie stroomde binnen. Maar op de ene of andere manier kregen we dat gefikst, als team.

Ik wil een aantal mensen vanuit het diepste van mijn hart bedanken:
* Het leger verpleegkundigen (Hanne, Kai, Cindy, …) en artsen (met een extra XXX voor Dr. Van Hoeve) dat ons ventje door het oog van de naald haalde en hopelijk houdt.
*Aan de lieve schatten die gewoon verschenen, insprongen en deden wat ze konden: vragen hoe het nu ging, aangepaste pyjama’s brengen (merci Elke xxx) stoffen goed komen leggen, wasmanden pakjes naar de post brengen, de afwas doen, stoofvlees brengen met de fiets, lieve doordachte kaartjes sturen, Facebook overnemen, een paar uur wacht in de kliniek overnemen (De Moeke, mijn zussen Chris en Lief) zodat de jongste zo weinig mogelijk uit zijn routine moest, … Zoveel lieve vrienden, daar werd ik stil van…
*Mijne Jan, mijn rots, de UltraPapa, den beste!

We zijn er nog lang niet met ons ventje, er mag nu niks mislopen en het zal nog enige tijd de nodige wallen en slaaphaar* opleveren. Maar hij heeft een kans om te genezen en dat geeft een BOOST. Den Depot draait verder, zoals gewoonlijk, crisis of geen crisis, we staan er… Carnaval komt eraan en er moeten nog kostuums genaaid worden! En ik ben ontzettend dankbaar dat het er TWEE mogen zijn!

*slaaphaar: (het, o, mv. de slaapharen). Bizar kapsel t.g.v. vele uren slapen op oncomfortabele plekken, niet bestrijdbaar, ook niet met een fancy borstel of viersterrenspray.

57 gedachten over “I nearly lost you there”

 1. Fijn om te lezen dat het toch iets beter met je zoon gaat.En dat jullie volop gesteund werden door velen.Van uit hartje Limburg ook veel beterschap van mij voor jullie oudste.

  Liked by 1 persoon

 2. Heel veel sterkte en vooral positive thinking!! Houd je vast aan de kleine stapjes voorwaarts en laat de constante angst vooral geen grip krijgen. Fijn te lezen dat jullie omringd worden door een fantastisch team. Ik hoop dat alles goed mag gaan.

  Liked by 1 persoon

  1. Dat hoop ik ook Mama Vanessa, we zijn ondertussen ‘anciens’ wat crisisjes betreft, maar toch dit was nog eens een serieuze ‘knaller’. En dat team is echt top! No man’s an island, nietwaar…

   Like

 3. Verschrikkelijk wat jullie moeten meemaken… en tegelijk bemoedigend, dat er positieve berichten zijn!
  Als ik toch maar met iets kon helpen (zo als ‘vreemde’, als ‘gewoon maar een klant van den Depot’….). Er brandt in mijn hartje in ieder geval een extra kaarsje voor jullie!
  lieve groetjes!
  Tine
  xxxxxxx

  Liked by 1 persoon

 4. En toch kreeg ik mijn bon heel snel in de bus! Het zal niet gemakkelijk zijn om dit mee te maken, we hebben ook zulke dingen meegemaakt in onze fam en blijven hopen en lachen .. daar moet je sterk voor zijn! Veel beterschap gewenst daar! xx

  Liked by 1 persoon

  1. Da’s graag gedaan. Het werk in de winkel erbij is niet simpel, maar tegelijkertijd ook een welkome afleiding. En inderdaad, humor heeft ons al zo vaak geholpen bij het sterk zijn, dat klinkt voor velen waarschijnlijk heel vreemd, maar voor ons werkt het althans!

   Like

 5. Tranen in mijn ogen. Zo ongelooflijk blij dat het beter gaat. En nu maar blijven duimen voor dat kleine ventje. ’t Is een vechtertje, dat heeft hij al bewezen. Wat heeft hem zo plots zo ziek gemaakt? Liefs x

  Liked by 1 persoon

  1. Dankjewel voor de lieve woorden, An van de Paspelpoezen, hij is zo fragiel en tegelijkertijd ook zo sterk. Ik hoorde daarstraks trouwens dat ook jullie 2016 met valse noten is gestart. Veel sterkte, je werk zo zien verloren gaan, dat is afschuwelijk. Als het een troost mag zijn: tegenslag is meestal een aanloop naar een nieuw begin. Het is keihard, maar als je erdoor komt, ben je tien keer sterker dan voordien. Hou je sterk en succes met de heropbouw X

   Liked by 1 persoon

 6. WoW, daar wordt ne mens echt wel effkens stil van, want inderdaad als het stil wordt in een huis waar kinderen zijn, dan is het niet goed. Het belangrijkste is een gezond lichaam. Ik duim dat die schat van jou snel weer helemaal de oude is…. Hou de moed er in als team!! Ik ben zelf overlaatst even in de winkel geweest en die kabouters van dienst deden het super!! Belangrijkste is nu jullie kinderen!

  Liked by 1 persoon

 7. Zulke verhalen zorgen altijd voor vele emoties bij mij. Maar diep in mijn hart voel ik dat dit een verhaal zal worden met een happy ending. Dat moet gewoon. Als je al zo hard gevochten hebt, dan ben je sterk genoeg om de finish te halen. Veel dikke duimen nog en we branden een kaarsje bij. Groetjes
  Ps wil ook altijd een handje toesteken in de winkel of zo dus laat maar weten als ik kan helpen.

  Liked by 1 persoon

 8. Mijn moederhart breekt als ik zoiets verschrikkelijks lees…Maar gelukkig gaat het terug de betere kant op.
  En wat een team heb je daar achter je staan! In tijden van nood kent men zijn vrienden zeggen ze altijd hé, wel je mag je beide handen kussen met zo’n vrienden en familie.
  Alvast nog héél veel sterkte voor jullie en beterschap voor je knulletje gewenst!

  Liked by 1 persoon

  1. De waarheid als een koe. Niets zo opbeurend als je na een zware nacht in het ziekenhuis de winkel binnenkomt en je wordt vriendelijk aangekeken door lieve mensen die zeggen: ‘ik dacht, ik gaan gewoon naar daar, als ze mij niet kunnen gebruiken, zullen ze me wel wegsturen, hé.’ Ik stond gewoon met de tranen in mijn ogen…

   Like

 9. Wat een berichtje! Ik wens jou en je gezin en familie sterkte, liefde en moed toe om de dagen te dragen, om licht te blijven zien en er in te blijven geloven, zelfs wanneer alles op het tegendeel wijst! Veel beterschap voor je zoontje!

  Like

 10. Dit bericht is verschrikkelijk, zoiets te moeten meemaken met je kind. “het licht schijnt ook in de duisternis” alles komt in orde. Wij wensen jullie heel veel sterkte toe.

  Liked by 1 persoon

 11. Zo opgelucht dit te lezen. Wat een verschrikkelijke weken voor jullie, maar wat zijn jullie lieve sterke mensen, topouders! Nog veel moed en een dikke knuffel voor grote en kleine broer xxx

  Liked by 1 persoon

 12. Wat een moeilijke tijd voor jullie. Gelukkig kon je beroep doen op lieve en behulpzame mensen in je buurt. En dat slaaphaar … is inderdaad een geweldig begrip maar een bijzaak in je verhaal. Ik wens je veel sterkte en liefs toe!

  Liked by 1 persoon

  1. Merci Lindsy, we kunnen het jammer genoeg nooit kiezen hoe het leven op ons afkomt. Maar bij elke tegenslag word je sterker en elk moment van plezier, hoe klein ook, daar probeer je 100% van te genieten. Mercikes voor de lieve wensen X

   Like

 13. Toen ik mijn carnaval stofje kwam kopen, durfde ik niet te vragen hoe het ging…
  Maar ben blij te lezen dat het de goede kant op gaat…
  We duimen mee dat hij snel weer de oude is…
  Veel moed en sterkte! En dikke knuffels

  Like

 14. Ontroerend mooi maar tegelijk ook zo breekbaar enorm veel beterschap voor je zoontje en chapeau voor de mama en je hele gezinnetje dat jullie dit zo waardig dragen

  Like

 15. Kippevel… we hebben hier de afgelopen weken dikwijls aan jullie gedacht. Zo een opluchting dat het beter gaat, veel moed en sterkte om door deze moeilijke periode te komen. xxx

  Like

  1. Hier trekken we ons ook op aan alle lichtpuntjes die er zich voordoen. Nog een lange weg te gaan, maar stapje per stapje in de goeie richting, da’s ook vooruitgang, hé! Dankjewel voor de positieve vibes XXX

   Like

 16. wow, ik word hier echt héél erg stil van… voel zelfs traantjes prikken in m’n ogen. Ik kan me niet bedenken hoe dit moet zijn, alleen al het me voorstellen lijkt zo onwezenlijk en pijnlijk… Wat maken jullie door zeg!! Ik kan me jullie gevoel van dankbaarheid heel goed voorstellen. En wat een zegen dat jullie zoveel lieve en warme mensen hebben rondom jullie… Heeeeeeeeeeeeel erg veel moed en sterkte en kracht en liefde en vriendschap en al wat nodig is om deze storm te doorstaan. En vooral ook voor zoonlief: een hele grote schep van al wat hij nodig heeft… XXX

  Liked by 1 persoon

 17. So sorry to hear this. May God continue to watch over and keep your little guy. I pray for his healing and may God continue to bless and keep your family during this time. Lots lots of strength to you. Your prayers will not go unanswered! Bless

  Liked by 1 persoon

 18. Ik heb vaak aan jullie gedacht, en gehoopt dat het toch niet te erg was. Maar dus wel. Gelukkig is hij nu aan de beterhand, want zieke kindjes, en al helemaal ziekenhuis-zieke kindjes dat is niet fijn. Niet. Heel veel sterkte voor jullie allemaal en heel veel gezonde vibes in jullie richting. We blijven aan jullie denken.

  Liked by 1 persoon

  1. Mercikes voor de positive vibes, Joke, we gaan ze nog nodig hebben, de revalidatie zal nog een moeilijke weg worden, maar ik ben zo dankbaar dat we aan revalidatie mogen werken! Voor hetzelfde geld… ik mag er niet aan denken…brrr.

   Like

Altijd blij met een leuke reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s