Eigen Kweek, Nieuws

Cotton and Steel: lovestory + give-away

Sinds de eerste rollen hier binnenwaaiden…hmmhmm… grote Liefde voor Cotton & Steel. Deze prints zijn anders, niet zomaar het laatste nieuwe dieren- of fruitmotief. De designers doen gewoon klink hun eigen goesting met pure liefde voor het vak. Vooral hun cotton lawn is zalig om te dragen… en weet je wat: al hun stoffen zijn reeds voorgewassen (excellent thinking, I must say). Kijk je even mee?

burda speckled lawn coll

Voor het eerste stofje gebruikte ik een Burdapatroon voor een losvallende blouse. De figuurnaden op de borst en rug zorgen ervoor dat het geheel mooi de contouren van je lijf volgt. Ik hou wel van boxy, maar met mijn weelderige boezem is het altijd opletten voor de ‘tentlook’.
De ingezette stukjes van het originele patroon verving ik door een enkele zijnaad, omdat het bloesje anders te wijd uitliep naar mijn smaak. In plaats daarvan schuinde ik de zijnaden een beetje uit, zodat het los genoeg om de heupen viel. Het rugpand tekende ik aan de stofvouw, wat even goed werkt als de aparte rugpanden in het origineel.
Voor dit patroon kies je best een soepelvallende stof: een geweven viscose, poly/satijn, crêpe of in dit geval een cotton lawn uit de Mochi-reeks. Heerlijk model voor zonnige dagen 🙂

Met die zon in het vooruitzicht rolden hier nog meer zomerse naaisels vanonder het machien.

compagnie M Burda cotton steel

stof Lotta Skirt: August Navy
stof Burda kleedje: Drops Candied Fruit

De Lotta Skirt heeft natuurlijk weinig introductie nodig, Compagnie M. zorgde ervoor dat nu ook de dames dit speels rokje kunnen dragen. Ik koos ook hier voor een cotton lawn zodat de gerimpelde stukken mooi tot hun recht kwamen, de voering liet ik er wel af omdat het anders iets te ‘poofy’ kwam te staan naar mijn goesting.

En last but not least, mijn nieuwe favoriete jurk voor deze zomer: de burda 6773. Het is een eenvoudig model en ideaal als ‘sloper’ om uitgebreid mee te experimenteren. Oorspronkelijk is het een recht kleedje met een loopsplit achteraan. Ik schuinde het rokdeel een klein beetje uit, zodat een loopsplit overbodig wordt. Ik ben fan van de halsopening… een diepe ‘U-hals’ (mogen we dat zo zeggen? ). Het tweede kleedje ligt, as we speak, klaargeknipt op de naaitafel. Volgende stap: in tricot!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Give-away? Yes, please!

Natuurlijk maakten we nog heel wat meer de afgelopen weken, de machine staat hier zelden een dag stil. Ik geniet van elke minuut :). Voor work-in-progress kan je Het Machien altijd volgen op Instagram. Superhandig om tussendoor te laten weten waar we mee bezig zijn!
Wij geven twee meter stof tot €30/m en een patroontje naar keuze weg! Hoe kan je winnen? Volg ons op Instagram en/of laat een leuke reactie achter op de blog en wij weten je te vinden volgende week maandag (04/05/2015) om 18u!

Instamachien

What’s new?

Sinds onze laatste post zijn er nog tientallen stoffen geleverd en bijlange niet alles staat al online. Driehoekjes in alle maten en kleuren, vrolijke cactussen en zalige voiles… Laat de zon maar komen!

art gallery & cloud 9Altijd blij met een zonnige reactie!

74 gedachten over “Cotton and Steel: lovestory + give-away”

 1. Ok! Dat kleedje kan hier misschien ook wel in de kast komen te hangen of alleszins eerst uit mijn stoffenkast komen! Ik vind het moeilijk om mooi getailleerde kleedjes te vinden voor weelderige boezems en deze u ziet er fantastisch uit! Ik doe mee! 😉

  Liked by 1 persoon

 2. 1 van jullie mooie stofjes winnen en daarbovenop nog een patroontje: ik ben kandidaat! Wat jullie doen is top! En een super-leuke winkel waar ik al veel inspiratie heb opgedaan!

  Liked by 1 persoon

 3. Wauw sie stofjes zijn ook weer prachtig! De mooie stofjes van de nieuwe collectie vliegen me op de verschillende blogs rond de oren. Wat extra shoppingbudget zou dan ook erg welkom zijn 😉

  Liked by 1 persoon

 4. Omdat ik waarschijnlijk jullie verst-wonende klantje ben, maar telkens wanneer ik voor een paar dagen van Zwitserland naar “meine Heimat” kom, ik het niet kan laten bij jullie binnen te springen. Jullie hebben gewoon véél mooiere stoffen op den berg in Heist als op den berg in Bern 😉. Maar telkens ik bij jullie ben, word ik overdonderd door de mooie stoffen en koop dan vanalles voor de kindjes, terwijl ik eigenlijk met het idee kwam om voor mij te kijken. Een stofje dus graag, deze keer enkel en alleen voor mij!

  Liked by 1 persoon

  1. Dat lijkt me een zeer goed plan, Katrijn, er wordt idd veel voor de kindjes genaaid 🙂 Af en toe mama-me-time kan wonderen doen! Bedankt om af en toe binnen te springen en groetjes van de ene Berg naar de Andere!

   Like

  1. Heel herkenbaar, er zijn zo van die weken dat het gewoon te druk is. Maar eens de draad terug is opgepikt (letterlijk én figuurlijk) kom ik regelmatig terug in de ‘flow’. Hopelijk vind je uw vibes snel terug, Francesca!

   Like

  1. Hey, Hanne, merci voor de complimenten, altijd leuk! Doorpitten is dat hetzelfde als lussen (om nepekes aan te duiden)? Want die kende ik nog niet, heerlijk al die verschillende benamingen 🙂

   Like

   1. dat is hetzelfde, maar ik geloof dat dat een typisch Nederlands woord is. Ik leerde het in elk geval van een Nederlandse vriendin. Zelf kende ik enkel de Engelse benaming (tailor tacks) ook een goede. Lussen klinkt heel zinnig 🙂

    Like

 5. Ik moet dringend eens komen kijken naar en voelen aan al die mooie stoffen! Op die rok was ik verliefd van de eerste seconde… lang leve IG! ik ding graag mee naar een prijsje…

  Liked by 1 persoon

 6. Oh, die blauwe coton and steel had ik al gespot om, geheel egoïstisch, een kleedje voor mezelf mee te maken 🙂 instagram ga ik nu ook eindelijk eens installeren want daar blijkt veel moois te zien zijn…
  Ik doe graag mee!

  Liked by 1 persoon

 7. Ik ben niet enkel fan van de website, stofjes of Instagramfoto’s. Maar ik ben vooral fan met de manier waarop jullie (en dan vooral de Instagramdame) in het leven staat. Door de kleine dingen te gebruiken als een oppepmiddel om de dag door te komen, door stof niet alleen te zien als “een lap stof”, maar iets dat echt bestaat, iets waar je tegen kan spreken en waar je met de grootste zorg mee omgaat. Daar ben ik juist fan van. Want wanneer je in jullie winkel binnenstapt, dan merk je onmiddellijk: deze dames zien hun stof als hun kinderen. ” Als je de stof aanraakt of beledigt, dan beledig je ook ons “

  Liked by 1 persoon

 8. Die blouse wil ik ook wel eens proberen. Ik hou ook wel van losvallen (verdoezelend in mijn geval 😉 ) en zonder rek erin vanonder. IG heb ik niet, maar de blog volg ik wel. En wie zegt er nu nee tegen een schoon stofke 🙂

  Liked by 1 persoon

 9. Oh, ik waag ook heel graag mijn kans. Na een beginnerscursus bij jullie en nog enkele kleinere projecten ben ik weer wat stilgevallen, maar ik zou de beginnersfase graag achter me laten, aan plannen alvast geen gebrek. Ik vind het altijd heel leuk om een nieuwe post van jullie te zien passeren, dat geeft steeds inspiratie. Een aanpassing voor grotere boezems zou trouwens zeer gewaardeerd worden 🙂
  Supermooie stoffen alweer! Nu ik verhuisd ben, kan ik niet zo vaak binnen springen, maar af en toe lukt het toch. En met het mooiere weer steken de naaikriebels alvast weer de kop op.
  Bedankt voor de inspiratie!

  Liked by 1 persoon

Altijd blij met een leuke reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s