Eigen Kweek, Handmade

Van knutselstort tot naaiatelier

voorFOR ENGLISH CLICK HERE

Hoe zit het in jouw naaikamer? Bij mij is dat meestal een behoorlijk slagveld, met stapeltjes patronen, stoffen-op-de-todolijst, hoopjes groot & klein gerief en waar is nu weer die verlengkabel gebleven? Ik vind altijd alles terug, zenne… uiteindelijk.
Nu de lentekriebels hier genadeloos toeslaan, wordt het hele huis 5 jaar na de verbouwingen volledig ‘ontrommeld’. En mijn ateljeeke was eerst aan de beurt…

Een tripje naar de Ikea en vele uren laten zag het er al behoorlijk anders uit. Een nieuwe grote lamp, een coiffeursbakje, een pitslamp die overal op past… Kleine aanpassingen, groot gemak!

na1

Een dag of twee later nam ik de patronen en boeken onder handen. Voorlopig kreeg ik nog geen aha-erlebnis over de losse patronen, ideeën zijn altijd welkom! De stapels Ottobres, LMV’s, Burda’s, Knip’s en obscure titels geraakten gesorteerd. Ik wilde wel de Ikea-eenheid doorbreken met wat persoonlijk bricoleerwerk. En zo geschiedde.

GO

Ik had nog een paar potjes Mod Podge rondslingeren waar ik ooit eens iets mee ging doen. Tijd om het plakkerige spul uit te testen. Het is supergemakkelijk in gebruik en je kan er eindeloos mee variëren; het is op bijna elk soort oppervlak aan te brengen. Pinterest puilt uit van de Mod Podge maaksels, niet te doen wat mensen er allemaal mee beplakken: van simpele doosjes over meubels tot zelfs schoenen.  I love it!GO1

Met wat papier en potlood tekende ik de contouren van de tijdschrifthouder uit 1 stuk. Zorg voor extra stof om over de bovenste randen te plooien, dus extra ‘naadwaarde’ voor de openingen.
G3go2

Het geheel goed van lijm voorzien en de stof er strak overspannen. Met een behangrollertje en/ of vingers kan je alle blazen en oneffenheden wegrollen. Een tweede laag erover, laten drogen en klaar!

go5

Het enige wat nog ontbreekt zijn mooie labelhouders, de originelen bleken veel te flexibel om opnieuw te gebruiken. Met wat chance vind ik een paar metalen schatten op de volgende rommelmarkt. En wie weet duikt de ultieme oplossing voor de losse patronen daar wel op :).

Altijd blij met een fijne reactie!

Liefs, Sophie

9 gedachten over “Van knutselstort tot naaiatelier”

 1. Leuk gedaan. Een naaihoekje moet hier nog gecreëerd worden, maar ik ben dit van plan met (schoen)dozen voor handschoenen, mutsen en sjaals. Die kan ik dan in de gang op het tablet zetten en als de winter gedaan is deksel erop en netjes in de kast. Nu weet ik dat dat met mod podge kan 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Ziet er leuk bij jou! Grappig, toen ik aan dit project bezig was werd ik ook geveld door de griep! De uitsparingen vooraan sneed ik uit met een papierscalpel. De lijmresten werk je makkelijk weg met een ijzersponsje of, als de lijm nog nat is met een vochtige doek. Was leuk om te doen, je kan het zelfs met de kids doen, zo makkelijk!

   Like

 2. Ja, bij mij is dat krek hetzelfde. Af en toe ruim ik de hele bende op. Eens in de twee weken ongeveer, maar binnen no-time is het weer een bende. Ik hou mezelf voor dat ‘waar gecreëerd wordt, nu eenmaal rommel rondslingert’. Ik heb mijn patronenblaadjes idd ook in dit soort mappen van de Ikea (ik heb die gele). En losse patronen in grotere Ikea-dozen. Misschien kun je die ook wel beplakken met dezelfde stof?

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi Rachel, het is waar, creative mess hoort er gewoon bij. Sinds alles min of meer een plaats heeft, ruim ik precies wel vaker op. Hopen dat het zo blijft, want het werkt wel prettig :). Ondertussen heb ik een paar ideetjes voor die losse patroontjes: kinderschoendozen hebben ongeveer de juiste afmetingen om erin te passen (bedacht ik toen we net het hele huis hadden ontdaan van àlle rommeltjes 🙂 ). Ik heb trouwens onlangs omver gelegen met je review over Door het Oog van de Naald en de beruchte tuniek uit Knip!

   Like

Altijd blij met een leuke reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s