Eigen Kweek, Handmade

Octoberama

Zoon 1 groeit als kool… Elk seizoen lijkt hij een maat op te schuiven. Vorige week waren zijn broekspijpen en mouwen out of the blue wéér te kort. Maar enfin, die kleren zijn in september op de groei gekocht, hoe kan dat nu?! Rap naar de winkel was geen optie, want ik had naaivoornemens gemaakt, nietwaar.

De eerste warmhouder werd de Urban Hoodie van Heidi & Finn, een patroon dat hier al lang op de lijst stond.

urbanhoodieprep1

Voor de buitenkant koos ik een tricot met textuur, de voering is een biotricot van Birch met een gestileerde blaadjesprint, Octoberama. Echt, die kleuren zijn zo mooi! De mouwen en de zoomboord maakte ik extra lang voor die grote zoon van mij.

Urbanhoodie2

urbanhoodiedetails

Een lichter truitje haalde ik uit SVDHZ 2, een boek met véél basics die je naar je hand kan zetten. Ik combineerde de Octoberamaprint dit keer met een katoenjersey. Eerst was het de bedoeling om de kraag ook in de biotricot te maken. Nu bevat die tricot GEEN elastan of iets dergelijks, het is 100% gebreide katoen. Er zit dus wreed weinig rek op. Ik zag de drama’s al bij het aan- en uitkleden en gebruikte voor de zekerheid de katoenjersey. De kraag werd dus extra breed en hoog voor mijn kouvogeltje.

svdhz21

Met een restje van de effen jersey en wat vliesofix appliqueerde ik er nog een toepasselijk beestje op. Vliesofix is een dankbare manier om restjes stof op te werken. Voor het fijnere werk gebruik ik meestal een papierscalpel, zorg wel dat je mes superscherp is voor een mooi resultaat!

Zo, twee truitjes klaar, nog wel een aantal te gaan!

Stof:

Patronen:

5 gedachten over “Octoberama”

Altijd blij met een leuke reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s