Eigen Kweek, Handmade

bomber

For English click here .

De laatste tijd ben ik gefascineerd door voeringen en de constructie van kledingstukken (Ik weet het: nerd alert!) Want hoe zit het nu met een patroon waar geen voering werd voorzien? Hoe begin je daar nu aan? De Grace jurken uit de vorige LMV waren een eerste geslaagd experiment. Sindsdien spoken er regelmatig werktekeningen en 3D-modellen door m’n hoofd…, een beetje creepy, maar eigenlijk vind ik zo’n uitdagingen best fun!

rigel-jacket-january

Ergens in december zag ik de warme oproep van Ginger Makes verschijnen. Wie had er zin om in januari mee de Rigel Bomber te maken? Het wilde lukken dat ik net naar een soortgelijk model op zoek was… Jeej! Vol enthousiasme het patroon gedownload, geprint en geplakt. De eerste woorden van de handleiding: “An easy fit unlined raglan sleeve bomber jacket…” waren een serieuze afknapper.rigelbombertekenen

Maar ik kreeg het toch gefikst met wat denk- en tekenwerk. Btw, gelukkig schetste ik mijn eerste idee over hoe ik het ging aanpakken. Ik zat vooral gewrongen met de tipjes stof aan de voorpanden en wilde dezelfde methode als voor de Ole van Zonen 09 gebruiken. Na twee koffies en een aha-erlebnis zag ik dat mijn eerste idee/schets geen goed plan was. Echt, mijn schetsboek is een lifesaver bij het naaien…  Ondertussen circuleert er van Katy & Laney een uitgebreide tutorial over hoe je het jasje moet voeren, dat had wel keihandig geweest!

denkwerkrigelbomber

Voor de buitenkant gebruikte ik een wolvilt van Hilco met ingewerkte bloemen en een stevige anthracietkleurige boord. De binnenkant voorzag ik van een chocoladebruine gematelasseerde voering, aan de belegdelen gebruikte ik bronzen paspel. Elk excuus om die lurexpaspels te gebruiken is een goeike, aaahh die blinkskes!

rigelbomber bijna klaar

rigelbombercollage1

rigelbomber klaarrecht

rigeldetail

Wat vind ik nu van dit patroon?
De bomber steekt prima in mekaar… op dat vlak ben ik er heel tevreden over! Alleen vind ik het model nogal kort aan de mouwen en het lijfje. Iets wat blijkbaar wel leefde bij andere medenaaisters… Normaal gezien ben ik niet het type dat van elk naaisel een toile maakt, maar eigenlijk ben ik stilaan zover dat ik het vaker ga doen. Zeker met naaiprojecten als dit.
Wil je het zelf ook eens proberen? Ginger van Ginger Makes verzamelde heel wat leuke voorbeelden ter inspiratie van deze sewalong.

Altijd blij te horen wat jullie ervan vinden!

Stof: Hilco, ondertussen uitverkocht

Patroon: Rigel Bomber van Papercut Patterns

Moeilijkheidsgraad: niet aan te raden voor beginners

2 gedachten over “bomber”

    1. Mercikes voor het compliment, ik heb plezier gehad bij het maken ervan! Mocht je hem ooit eens maken, er zijn ondertussen heel wat leuke blogposts verschenen met tips en tricks. De mijne was al af in december, ik kon gewoon weer niet wachten, hé 🙂

      Like

Altijd blij met een leuke reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s