Eigen Kweek, Handmade

Bronte Fun

For English click here

Hoe zit het met jouw naaivoornemens voor 2015? Na het lezen van een paar inspirerende blogposts heb ik er twee gemaakt. Maar twee? Yep, want deze voornemens wil ik waarmaken dit jaar!

  • Voornemen 1
    Ik ben dol op Pinterest en kan er uuuuuren zoet mee zijn. Keiveel ideeën, tips, tricks, inspiratie… Maar ik kwam tot de conclusie dat het vooral bij pinnen bleef. Dus Voornemen 1 wordt ‘effectief Pinspiratie uitproberen of ergens in verwerken’.
  • Voornemen 2
    ‘Zo weinig mogelijk nieuwe spullen kopen en zo veel mogelijk zelf maken’ voor mijn drie mannen en mezelf. Ok, er zullen hier en daar wel grenzen opduiken (schoenen bv.), maar ik wil het graag uitproberen. Het is menens, de kleerkasten zijn hier grondig uitgemest. Alles wat te klein/ te groot/ verkeerd gekocht/ … was, moest eruit. Bij Spullenhulp zullen ze het geweten hebben …

En we zijn vertrokken!

Op dit moment heb ik  twee Harley-tops en een bloes in mijn garderobe. Maar aanschouwt het wonderlijke Pinterest en daar verscheen de Bronte-top van Jennifer Lauren! Ik ben dus zot van zo’n envelopschouders en maakte niet één maar DRIE versies.

De Froy & Dind versie

aap2

De Debardeur versie

aap1

De Franse versie

aap3

Ze zijn zo snel klaar! Althans als je niet pas na drie versies doorhebt dat er iets niet klopt met de overslag. –Tiens, die kwam vooraan nu precies wel lager dan haar voorbeeld, hmmm, het zal wel aan mijn boezem liggen. Allez, die andere hebben dat precies ook… misschien toch maar eens efkes checken in de beschrijving, aaaaaaah het begint met het tipje niet het knipje, kieken….– Waardoor je een uur met het tornmes aan de slag bent. Daarna nog eens een uur om drie paar mouwkoppen opnieuw te assembleren. Ik ging ervan uit dat de werkwijze dezelfde was als de t-shirtjes die ik voor mijn jongens maakte. Voor 98% was dat waar.
Misschien toch een derde voornemen: ‘Het hoofd koel houden wanneer het ‘precies vanzelf gaat’.

Hoe moeilijker het patroon, hoe makkelijker ik me kan concentreren. Het zijn de simpele projecten waar ik serieus moet opletten!

Hoe zit dat bij jullie? Zijn er dingen waar jullie extra op letten als je aan het naaien bent?

Altijd blij te horen hoe jullie het aanpakken!

Patroon: Bronte top van Jennifer Lauren

Moeilijkheidsgraad: vrij makkelijk, veel variaties mogelijk.

8 gedachten over “Bronte Fun”

  1. OOh this is great.. I agree on the resolutions in keeping them simple. I think for me this year I just want to focus on a few things.. Getting my skirts down right, playing with dress pants and mastering the skirt lining.,. among some other to do’s..:) hahaha All the best Het. 🙂

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: Octoberama |

Altijd blij met een leuke reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s