Eigen Kweek, Handmade, Rap Gemaakt

Mag ik u(w) kussen?

English readers read in Italic 🙂image (4)

Wie houdt er nu niet van kussens? Voor mij hele stapels graag! Tijdens het nachtelijk pinnen en bloghoppen valt er gigantisch veel inspiratie op te doen: allerhande vormen, details en truukjes. Toen ik mijn eerste ‘pillow bed’ ooit tegenkwam, móést ik het gewoon maken. Keisimpel en precies wat ik zocht voor zoonlief. Gelukkig had ik voor een ander project net een indrukwekkende voorraad Hemakussens aangelegd… nu ik eraan denk… ik moet meer kussens bijkopen…

Don’t you just love pillows? A whole pile, please! Late night pinning and blog hopping offers a huge inspiration for all kinds of shapes, stuffings and details. When I came across my first pillow bed ever, I just hàd to make it right away. Luckily I just bought an impressive stash at Hema for another project. Hmmm, that reminds me… need to buy more pillows…

image (3)

De lieve nieuwe eigenaar is onze Mats, mijn blind zoontje van 5. ’s Morgens of voor het slapengaan luistert hij graag naar muziek, waarschijnlijk zoals andere kindjes tekenfilmpjes kijken, lekker dicht bij het scherm/ de boxen. Zijn topfavoriet is momenteel Kapitein Winokio’s Winter, met hilarische liedjes zoals Carnaval!

The cute new owner will be my 5 year old blind boy, Mats (short for Matthias). He just loves to listen to music in the morning, just before breakfast, like other kids probably watch cartoons: a little too close to the screen/ speakers.  Kapitein Winokio is his absolute favourite right now. 

image (2)

Stoffen kiezen is nooit gemakkelijk, zeker niet voor jongensprojecten en al helemààl niet voor blinde-jongensprojecten! De print maakt voor hen niks uit, het moet tof zijn op een andere manier: textuur, zachtheid, aanvoelen…
Voor de bovenkant koos ik nepgiraf mét weerborstels, voor de onderkant bruine canvas en ging aan de slag met deze tutorial van It’s Always Autumn. Een tip voor wanneer je met dit soort polyester velboa werkt: even kort voorwassen en 60 min. op delicaat in de droogkast. Worden ze superzacht van!

Choosing the fabrics wasn’t easy, like it always seems to be when making boys’ stuff! And blind boys are even more of a challenge… Because the print doesn’t matter (to him), it has to be interesting in another way: texture, touch…And still easy on the eye for sighted people!
For the upper side I used a fake giraffe skin with cowlicks, for the floor side matching brown canvas. I got inspired by this tutorial by It’s Always Autumn, the pictures are adorable! Tip: when you buy this kind of polyester velboa, pre-wash and dry it delicately for about 60 min.. It’ll come out super soft!  

Nu eens testen wat mijn kleine man ervan vindt!

Now let’s see what my boy thinks of it!

collagegiraf

Always happy to hear what you think! What fabrics would you use?

6 gedachten over “Mag ik u(w) kussen?”

  1. Heeee, dat vrolijk jongetje ken ik 🙂 Al bloghoppend hier terechtgekomen…it’s a small world! Heel leuk project, daar zal hij veel plezier van hebben. Groetjes, Bianca (WitHuisje)

    Liked by 1 persoon

Altijd blij met een leuke reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s