Handmade

DIY XMASS

Holidays are coming… Holidays are coming… ‘Tis the season!
Zet jij je kerstboom ook zodra de Sint het land uit is? Kerstmis hangt in de lucht, het is heerlijk koud aan het worden! Tijd om die kartonnen dozen van de zolder te halen?
Dit jaar maken we zelf onze kerstbollen, kerstmachienen of kerstpaspoppen! In deze post hebben we het over DIY kerstversiering, extra openingsuren tijdens de feestdagen en last minute workshops!image

Telkens wanneer de Sint vertrekt, laat hij een leegte achter; we missen de sfeer van cadeautjes, snoeperij en gezelligheid. Hét signaal dat nu ein-de-lijk die kerstboom mag gekocht en versierd worden. Bij de Gezusters is dat alleszins het geval, en die leegte wordt opgevuld met gouden slingers, lichtjes en glazen bollen.
Dit jaar naaiden we onze eigen versiering, met als thema ‘Sew Christmas’ en gingen aan de slag met een beauty uit een reeks van Quilting Treasures!

DIY Kerstversiering

Hoe beginnen?

Maak een moodboard met (restjes) stoffen en materialen die je helemaal in kerstsfeer brengen. Welke kleuren zie je graag? Welke sfeer wil je creëren? Waaraan denk je bij het woord Kerstmis? Leg je buit bij elkaar, je hoeft niet alles te gebruiken. Wij vonden blinkstofjes, kerstknoopjes, ricrac, satijnlint, polkadots, vilt, mantelstof, kerststof en belletjes.

imageWat heb je nodig?

Voor ons project heb je een paar basics en een paar extra’s nodig: bijpassend garen, kussenvulling, stof-, draad- en papierschaar, papierscalpel, garen, eetstokje,  spelden en sjablonen met hulst en machienmotief.

image

Aan de slag

In je moodboard kwamen waarschijnlijk een aantal motieven steeds terug. In ons geval waren dat naaimachientjes en paspoppen en dus gebruikten we dat in ons project.

Voor de machientjes tekenden we een gestileerde vorm van een naaimachine op een stuk karton. Let erop dat je gekozen vorm haalbaar is om uit te knippen, zonder de leuke details uit het oog te verliezen!image
Onze Machientjes knipten we uit restjes mantelstof, fleece, blinkstof, kerststof. Deze rafelen niet zodat je niet hoeft om te keren na het naaien.
Aan de slag! De zichtbare kant uitgebreid versieren met details. De twee lapjes met de verkeerde kanten op elkaar leggen en de contouren naaien. Het ophanglintje steekt er gewoon uit. Een stukje openlaten zodat je er wat kussenvulling in kan steken. Helemaal toestikken en klaar! Speel met de kleur van het garen: blenden, contrasteren, bling metallic garen…

Voor de paspoppen:

Knip een vorm ruwweg uit, leg het op een basic achtergrondstofje (bv. polkadots) met de goede kanten op elkaar. Stik de contouren zo precies mogelijk (elk hoekje, bochtje…). Het ophanglint zit gesandwichet met de lus tussen je twee stoffen in. Laat een keergat op een zo recht mogelijk stuk open. Knip de stof bij tot op +- 1cm van de naad. Knip rondingen voldoende in en knip hoekjes weg tot tegen het stiksel (niet in het stiksel).
Keer de paspop met de goede kanten naar buiten en vul op met kussenvulling. Naai de  paspopjes dicht met een onzichtbare steek en versier naar smaak.

afminiblog

Wij kozen voor belletjes, vilten hulstblaadjes, vuurrode knoopjes en ministrikjes in satijnlint. Die schattige strikjes maak je zo:

hetmachienministrikblogcompri

Recycleren na de feestdagen? Haal dan het keergat terug open en vervang (een deel) van de vulling door bv. gedroogde lavendel. Zo transformeer je ze naar geurzakjes voor de kleerkast en gaan ze een heel jaar mee!  Natuurlijk kan deze werkwijze ook voor andere motieven: ga en experimenteer!

?????????????????????????????????????

Extra openingsuren en andere afwijkenissen!

Van zondag 21 december tot donderdag 1 januari zijn onze openingsuren in ‘Feestmodus’.

Wij zijn uitzonderlijk open van 10u tot 16u op zondag 21 dec., maandag 22 dec., zondag 28 dec., maandag 29 dec.
Op Kerstavond 24 dec. en Oudejaarsavond is Den Depot open van 10u-16u. Op ‘gewone’ dagen gelden de ‘gewone’ openingsuren.

Den Depot is gesloten op 25 en 26 dec. en 1 januari.

Laatste workshop van het jaar!

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de workshop van volgend weekend. We bieden een last minute korting op deze workshop! Bij het inschrijven via de webshop gebruik je de code ‘XMASS’ en krijg je €5 korting op je aankoop. Snel wezen is de boodschap, het zijn de allerlaatste plaatsjes van 2014!

Processed with VSCOcam with e8 preset

Maken jullie zelf ook kerstspulletjes? Wat rolt er bij jullie vanonder de machine?

Altijd blij met een fijne opmerking!

3 gedachten over “DIY XMASS”

Altijd blij met een leuke reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s