Eigen Kweek, Handmade, Nieuws

Grace

De blog heeft een beetje stilgelegen, maar stilletjes was het hier niet. Het waren vrij stormachtige weken*, dat zeker.
Voortdurend drukdrukdruk en van naaien kwam er steeds minder in huis. Altijd wel íets dat voorrang kreeg, tot die bewuste dag van het slechte nieuws*. Tijd om de prioriteiten even te herschikken… En dan zijn we maar als een gek beginnen naaien en haalden heerlijke uren achterstallig naaiplezier in! Af en toe ‘het kopke leegmaken’ doet wonderen voor het gemoed.

schort

Grace

Toen de wintereditie van La Maison Victor binnenkwam sprong de Grace-jurk meteen in het oog. Sober en stoer, met ruimte voor experimenten. Voor de pasvorm mocht de stof niet soepel zijn, eerder stug en stevig. Maar die dikkere stoffen zijn doorgaans prikkerig, dus moest Grace gevoerd worden… helemaal… tot aan de mouwen toe. Onontgonnen terrein…
Dus droomde ondergetekende die nacht van voeringen en technieken (echt waar, beetje creepy eigenlijk). ’s Morgens zag ik letterlijk en figuurlijk het licht. Het ging zo vlot dat ik mij eens heb laten gaan in de details: een vleugje Soft Cactus, een borduursel op voering. Een bezoekje aan Harlekijn en Veritas zorgden voor de finishing touch… Et voila!

grace finish
grace green
Patroon: jurk Grace – La Maison Victor Winter 2014
Stof: Joy Blauw en  Mistral Groen
Moeilijkheidsgraad: zonder voering voor geoefende beginners (blinde rits inzetten, beleg voorzien, blindzomen).

*Een dikke maand geleden kregen we te horen dat zoontje nr 3 op 17 weken een sterretje is geworden. Het was natuurlijk even schrikken en daarna serieus bekomen. Deze zus wil alvast alle vrijwilligers die naaien voor goede doelen zoals Little Quilts of Love uit de grond van haar hart bedanken voor hun werk. Jullie quiltje heeft voor mij écht een verschil gemaakt bij de verwerking van het verdriet.

2 gedachten over “Grace”

  1. Pingback: bomber |

Altijd blij met een leuke reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s