Nieuws, Review

Goe bezig, mama!

De kleine zoon heeft wel een beetje gelijk… We zijn nu bijna anderhalf jaar verder met Het Machien, en het is altijd serieus ‘werkendag’! En dat hou je natuurlijk alleen maar vol als je een (aanwijsbare vorm van) conditie hebt.

Net dáár wrong het schoentje de laatste tijd. Bij mijn vorige job in het Antwerpse nam ik bijna alle dagen de fiets en trok regelmatig een sprintje om de trein te halen. Nu woon ik op 6 meter van mijn werk, dus van beweging kan je nog amper spreken…
Bovendien zijn we ook meestal nog eens een uur of meer later dan gewoonlijk thuis met als resultaat: afhalen, afhalen, spaghetti, afhalen… En dat begon wel te door te wegen. De weegschaal en ikzelf zijn sinds enige tijd no longer on speaking terms

Tijdens een filosofisch gesprek in Corsica kwamen we tot de conclusie: dit is een enkeltje richting hartaanval. Zeker voor zo’n stresskonijn als mezelve. Tijd voor een drastisch plan, toevallig een van mijn specialiteiten!

wishoe

Twee keer per week trekken we tijd uit om te gaan sporten, de wederhelft én mezelf. Twee vliegen in één klap, want met zijn tweetjes weg zijn was er recentelijk amper bij. Niet dat we momenteel al veel kunnen babbelen zonder gereanimeerd te moeten worden, maar volgens coach Pieter komt dat helemaal goed.
Grapje, zo erg is het niet, eigenlijk is het heerlijk om te doen!

wistas

Bij de obligatoire nieuwe outfit hoorde natuurlijk een sporttas! Ik koos voor Wiske II uit Mijn Tas en ging aan de slag met een sportief stofje van Quilting Treasures. Net groot genoeg om het noodzakelijke mee te nemen naar de sportschool!

Natuurlijk kom je er niet met sporten alleen, ook de voeding moest grondig aangepakt worden. Nu word ik meestal lichtjes moordlustig van het concept ‘dieet’, dus daar kon absoluut geen sprake van zijn.  Het werd een compromis: alle dagen verse en homemade maaltijden op tafel. Geen prefab- of afhaalfood meer in huis. Met dat plan kon ik  leven*. Tot nu lukt het prima! IMG_0855
*Onder #100healthydays probeer ik hierover op Instagram af en toe  te posten. Bv. over deze smoothie van frambozen en bramen.

Afgelopen zaterdag trokken we nog eens naar ’t Stad, ik wilde absoluut een bezoekje brengen aan Robuust, een verpakkingsvrije supermarkt. That’s right: verpakkingsvrij. Je moet van thuis uit de nodige doosjes of zakjes meebrengen en je vult ze ter plaatse. Kijk, dat vind ik dus een geweldig concept! Als wij nu thuiskomen van de winkel, hebben we steevast een halve vuilzak vol aan verpakkingsmateriaal. Zo’n verspilling!
Bij Robuust  wordt alles in bulk verkocht en je neemt wat je nodig hebt. Het vergt natuurlijk enige voorbereiding, maar het is zeker de moeite. Voor nog geen 10 euro had ik een volle rugzak lekkers mee.robuust2 robuust1robuust

 

Dat lekkers had ik o.a. nodig om Eva’s granola te maken. Uiteraard had ik vergeten op te schrijven wat ik nodig had, dus het is een (lekkere) variant geworden. In deze granola zit havermout, agave- en ahornsiroop, honing,  lijnzaad, allerhande pitten, kardemom, kokos en gojibessen. Die laatste zijn een supergezond alternatief voor rozijnen! Enjoy!granolaf

 

Altijd blij met een leuke reactie!

 

4 gedachten over “Goe bezig, mama!”

    1. Soms moet een mens Keihard zijn, hé, Joke! Vooral als het ook iets oplevert 🙂 De granola is echt lekkerder dan die van ‘de winkel’ naar mijn smaak. En eigenlijk is dat heel snel klaar!

      Like

Altijd blij met een leuke reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s