Uncategorized

Ah oui, Rosalie!

Deze zus is net terug van een heerlijke vakantie in het zuiden. Bestemming: Corsica! Voor mijn man en ik is het een speciale plek, onze allereerste reis die we samen maakten was naar dat schitterende eiland. Toen nog in een afgetrapt Opeltje en piepklein tentje, ondertussen doen we dat in een fors uit de kluiten gewassen monovolume en dito tent. IMG_0296

De batterijtjes werden opgeladen en mooie herinneringen kwamen er bij. Zonder wekker wakker worden van fluitende vogels, ik heb enorm genoten van die vroegste uurtjes van de dag. Veel gelezen en inspiratie opgedaan, geschetst en uitgewerkt. Zalig!

‘Mijn tas’ lag al enige tijd vanop de LeesMij!-stapel naar mij te loeren en op zo’n zalige ochtend sloeg de vonk over tussen Rosalie en mij :). Mooie ronde vormen en allerhande variaties, hmhm, dat zag ik wel zitten. De werkwijze was ook anders dan ik gewend ben (met keergat enz.), zo worden de naden aan de binnenkant bij Rosalie afgewerkt met biais. Dat moest toch eens getest worden!

Terug thuisgekomen was dat dus het eerste project dat ik zou aanpakken. Bovendien had ik nog maar amper genaaid met mijn nieuw machien: een Pfaff Performance aka Dolores the Tank*.  Zo gezegd, zo gedaan. Ik koos voor een stofje van Timeless Treasures met gestileerde vogels, combineerde met een fijn polkadotje en begon te knippen. Vier uur later was ik een tevreden mens 🙂

voor

De kleine Rosalie leek op het patronenblad piepklein, maar dat viel uiteindelijk goed mee. De vorm lijkt me ideaal voor een weekender, dus hier komt zeker nog een grote zus van!
detaillus (2)

Met wat puzzel- en schuifwerk probeerde ik zoveel mogelijk uit de print te halen, zeker bij kleine patroondelen is dat makkelijk te doen. Het zit ‘em soms in de details, hé…
detaillus1


detailvoor

Stof: Timeless Treasures
Patroon: Rosalie I uit ‘Mijn Tas’ van blogsters: Elisanna en Fynn

Op naar het volgende project 🙂

* Echt een geweldig straf machien. De ingebouwde boventransport zorgt ervoor dat de stof stevig op zijn plaats blijft. Het kan ook moeiteloos meerdere lagen aan en geeft mooie steken. Ik miste bij dit project wel de paspelvoet van mijn Brother, nu gebruikte ik zoals vroeger een ritsvoetje en geeft toch niet dat crisp afgewerkte effect. Note to self: paspelvoet voor Pfaff aanschaffen. Ook super aan deze machine: je hebt een ‘breder werkvlak’, ze is een pak breder dan pakweg een moderne, compacte Bernina. Je hebt dus meer plaats om grote, stijvere stukken onder je naald te manoeuvreren.

 

Altijd blij met een leuke reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s