Rap Gemaakt, tuto's

Parapluutje, parasolletje: een tutorial

Afgelopen zondag heeft het hier bij momenten gestortregend! Echt zo van die tropische buien… en als je tegen den berg woont, zie je op een bepaald moment de inhoud van je tuin voorbij de achterdeur stromen.
Ik wilde toch rap even in de winkel checken of er nergens geen ramen meer openstonden. Stond daar een jongeman in ons winkelportaaltje te wachten tot de bui over was, hij stond er blijkbaar al een tijdje. Geen paraplu bij, enkele uren geleden straalde de zon nog volop!

Dat zette me aan het denken, zoveel stofjes in de winkel, zoveel regen… Zo moeilijk kon dat toch niet zijn: een paraplu maken? Even later pakte ik er een parapluutje van de jongste zoon bij en ging aan de slag.

Eerst maakte ik uitgebreid foto’s van het origineel en demonteerde de kleine paraplu. En eigenlijk was het verbazend gemakkelijk na te maken! Zelfs een beginner kan hier mee aan de slag, je moet alleen recht kunnen stikken en kunnen zigzaggen!

Wie zin heeft om het zelf eens te proberen, hier vind je een handleiding om je eigen paraplu te maken . De versies die ik maakte zijn heel basic, maar er is natuurlijk veel ruimte om te variëren en te pimpen. Met een restje van je stof kan je er een hoesje voor maken en/of een lintje om hem dicht te binden. De onderkant kan je afwerken met een leuk biaislint, je kan paspel tussen de naden zetten, je kan er een naam of figuurtje op flocken, … Laat gerust weten wat jij ermee zou doen of wat je ervan vindt :).
Hopelijk hebben jullie er even veel plezier aan 🙂 !

partutcover

3 gedachten over “Parapluutje, parasolletje: een tutorial”

    1. Dag Tine

      Ik kwam ergens een tutorial tegen om van een kapotte/ versleten/ ongewenste parapluhoes een boodschappentasje te maken, dan kunnen we dat diplomatisch oplossen 🙂

      Like

Altijd blij met een leuke reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s