Naaien in Heist-op-den-Berg, Stoffenwinkel

Zomeren

Dag lieve volgers

Het is alweer even geleden dat we iets postten!

Onze voorjaarskalender loopt op zijn laatste benen, de resultaten waren wederom ‘astonishing’ 🙂 Kijk maar eens tussen onze Flickr-foto’s in de rechterkolom!
We hebben hier ondertussen een soort wonderteam, allemaal creatieve mensen die perfect weten hoe ze onze workshoppers moeten soigneren. We krijgen hier zoveel fijne reacties over onze lesgevende ladies, dat we er zeker nog een tijdje mee door zullen gaan.

Inspiratie

Nu onze agenda wat ‘minder druk’ wordt, kregen we hier bij Het Machien een beetje ademruimte. Bij de gezusters vertaalt zich dat meestal in instant inspiratie… Het borrelt weer, de vingers kriebelen en de schetsboeken worden vanonder de stapels stof gevist.

Een eerste resultaat, misschien?

Rafael, de kleinzoon van Zus 1 , is half Portugees, dus er wordt regelmatig heen-en-weer gevlogen tussen de Kempen en het warme Zuiden.
Zo’n kleine kerel entertainen tijdens de reis is geen sinecure. Meneertje Raf weet graag hoe alles in mekaar zit en hij doet dat vooral door het voorwerp in kwestie zo ver mogelijk te demonteren (herkenbaar, mama’s?) Hij is ook verzot op alle mogelijk sluitingen, litskes, schakeltjes, …

Dus ontwierp Zus 1  de Draagbare AntiVerveelVlieger 1.0.

Vrolijke kleuren, fijne stoffen in verschillende texturen én dit vliegtuigje heeft afneembare vleugels met antiverliessystemen
(demonteren + kleuters = gevaarlijke of nee, voorspélbare combinatie)

PABAPABA2

Aan de binnenkant voorzag Zus 1 allerhande sluitingen en andere uitdagingen om de tijd te doden.  Leuk detail: achter de flapjes stof zijn plastic inschuifmapjes voorzien met foto’s van Opa en Oma!
Rafael was er helemaal weg van (zie oooo-mondje voor bewijs).

header
Ready for take-off

En ondertussen in de winkel?

We lassen een zomerpauze in wat de workshops betreft. Dus geen fulltime kalender, enkel workshops op aanvraag als onze agenda het toelaat. Twee maanden inspiratie uitwerken zal zich ongetwijfeld vertalen in een kick-ass workshopkalender voor het najaar! Tijdens de zomermaanden zal de winkel gesloten zijn op volgende momenten:

maandag 30 juni 

&

vrijdag 25 juli tot vrijdag 1 augustus

De webshop blijft tijdens de sluiting natuurlijk 24/7 open, de pakjes worden verzonden vanaf 3 augustus.
De zondagopeningen met naaicafé gaan gewoon door, de winkel zal dan open zijn van 10u tot 16u (een uurtje minder dan gewoonlijk)

Tot in de winkel!

Altijd blij met een leuke reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s