Naaiworkshop

Dagboek van een proefkonijn: vlijtige Lies

Ik ben zo ooit eens aan een naaicursus begonnen, ge kent dat wel, elke woensdagavond van 18u tot 22u. Natuurlijk heb ik dat niet lang volgehouden, er kwam op den duur te veel tussen. Veel verder dan een halve schort ben ik nooit geraakt, maar de goesting om het te leren is gebleven!

Gelukkig kregen de dames van het Machien het lumineuze idee om workshops te organiseren voor andere dames die echt graag willen naaien, maar die regelmatig met agenda issues zitten (of gewoon ook eens in de zetel willen plakken zonder meer). En ík mocht proefkonijn zijn!

Gisteren heb ik alvast de basiscursus uitgeprobeerd. Eerst kreeg ik wat uitleg over hoe een naaimachine werkt. Daarna mocht ik al meteen wat oefenen op wat papier en katoen.

papier

Voor mij lijkt pedaalcontrole alvast een aandachtspuntje, een zware voet is zelden goed! Maar met wat goede tips en onder een wakend oog, kon ik dan toch beginnen werken aan het opbergzakje.

Bijnadaar

Hieronder zie je mijn eindresultaat. Leuk stofke hé!

eindres klein

 2013-03-07 15.28.05

Ik heb heel wat trucjes bijgeleerd, ook al had ik vroeger al een klein beetje genaaid. Intensieve begeleiding, tips op maat, hier en daar een complimentje, …
Van mij krijgt deze cursus dus een dikke “thumbs up!”

OK

Heel binnenkort test ik ook de workshop voor het rokje uit. Dat zal al wat moeilijker zijn, maar ik kijk er naar uit om nieuwe dingen te leren (zoals een rits innaaien) én om dit voorjaar in Heist te paraderen in mijn zelfgemaakte rok!

Altijd blij met een leuke reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s